Hop til indholdet.

Fagbeskrivelse

Faget er et af de kreative fag, som alle HF’ere skal have. Men faget kan også bruges i sammenhæng med dansk A-niveau, hvor medier udgør 20 procent af faget. Typisk vil kortfilm, spillefilm eller dokumentarfilm være en del af danskundervisningen, og du vil med mediefag være godt rustet til analysere og diskutere film på et kompetent niveau. Derfor er faget også oplagt, hvis du vil skrive om film eller medier i din store danskopgave. Sidst men ikke mindst er faget en god optakt for dem, som gerne vil studere mediefag på universitetet eller læse på Journalisthøjskolen.

Du skal se en masse filmklip fra nogle af de bedste film i filmhistorien og se, hvorfor de er de bedste. Du skal deltage i en landsdækkende filmkonkurrence med præmier. Du har muligheden for at være kreativ og prøve dig selv af som skuespiller, filminstruktør og manuskriptforfatter.

Eksamen

Eksamen er inddelt i to dele. Først kommer du og din gruppe op i den eksamensfilm, som I har lavet. Hvert medlem af gruppen skal holde et oplæg om filmen i 5 minutter og bliver vurderet individuelt. Der afsættes 10 min. til hver kursist i gruppen, dog maksimalt 40 min. i alt. Dernæst skal alle i gruppen op til en individuel eksamen i et ukendt filmklip, der enten kan være fra en spillefilm eller en dokumentar. Det foregår på den måde, at du trækker et spørgsmål med et filmklip på 5 min. og går til forberedelse i 30 min. Filmklippet er enten taget fra en spillefilm fra gysergenren eller taget fra en dokumentar i form af en dokumentarfilm eller dokumentar-tv. Efter din forberedelse kommer du ind til en mundtlig eksamen i 30 min. Efter begge dele af eksamen er afsluttet, får du en karakter, der er en sammenlagt vurdering af både din gruppeeksamen og din individuelle eksamen.

Modulerne

Mediefag på e-learning er delt op i 6 moduler. I modul 5 er det påkrævet, at du møder op på skolen to gange af to dage for at lave din eksamensfilm i en gruppe. Det er ikke muligt at gå til eksamen uden at have lavet en eksamensfilm.

Moduloversigt

1

De filmiske virkemidler og dramaturgi

Her lærer du om de filmiske virkemidler og den dramaturgi, som film benytter sig af.
2

Praktiske øvelser med kamera, samt klipning og redigering af film

Du skal lave tre øvelser, hvor du selv lærer at filme og redigere dine egne film.
3

60 seconds filmkonkurrence

Du skal lave en film, der kunne have deltaget i 60 seconds filmkonkurrencen. Filmen skal på en eller anden måde vise, hvordan man erobrer et sted/rum i en by. Hvordan er op til dig.
4

Fiktionsfilm

Du skal arbejde med fiktionsfilm, mere specifikt er der tale om gyserfilm, som du lærer at analysere og forstå galskaben bag.
5

Eksamensfilm

Her har du brug for al din kreativitet og dine gode ideer, for du skal sammen med din gruppe producere en eksamensfilm.
6

Dokumentarfilm og dokumentar-tv

Du skal arbejde med dokumentarfilm og -tv, og får en viden om hvordan film og tv på forskellig vis skildrer virkeligheden.