Hop til indholdet.

Generelle optagelseskrav til HF

Optagelse på HF e-learning sker altid efter en individuel vurdering, men vi stiller normalt et af følgende krav til dig:

  • Du har har afsluttet folkeskolens 10. klasse med tilfredsstillende resultat, eller
  • Du har afsluttet AVU niveau D i dansk, engelsk og matematik med tilfredsstillende resultat, eller
  • Du har afsluttet 9. kl/G-niveau med tilfredsstillende resultat

Da Vestegnen HF & VUC er et uddannelsescenter for voksne, skal du være fyldt 18 for at blive optaget. Er du ikke 18 endnu, kan du søge dispensation. Dog kan du tidligst blive optaget på hf-enkeltfag et år efter, at du har afsluttet 9. eller 10. klasse.

Hvis du gerne vil optages, men ikke lever op til optagelseskravene, kan du bestille tid til en optagelsessamtale hos en HF-vejleder her, som vil vurdere om du har kvalifikationerne til at blive optaget. Derudover skal du have personlige og faglige kvalifikationer, der gør, at du kan følge undervisningen på tilfredsstillende måde og fuldføre den på normal tid.

Valg af niveau

Du skal ved tilmelding være opmærksom på, at flere fag udbydes på tre niveauer, et C- et B- og et A-niveau, hvor C er det laveste og A det højeste.
Du skal som udgangspunkt have gennemført det foregående niveau, før du tilmelder dig et højere niveau.
Hvis du tilmelder dig et B- eller A-niveau forudsætter det, at du har de kompetencer, som hører til på det lavere niveau. Derfor vil du ved tilmelding blive bedt om at redegøre for dine kompetencer for det foregående niveau.

Tag en fuld HF-pakke

Hvis du ønsker en fuld HF, og er i tvivl om reglerne eller hvilke fag du mangler eller skal tage, så kontakt en studievejleder.

Særlige betingelser

  • Du skal have daglig adgang til en computer med internetopkobling, fungerende lyd, webkamera og mikrofon.
  • Det er dit eget ansvar, at du har en fungerende computer.
  • Du skal være en rimelig rutineret bruger af både computer og internet.
  • Du skal have installeret et tekstbehandlingsprogram på din computer. Som kursist på Vestegnen HF & VUC har du gratis adgang til Office365 – men du skal selv kunne installere pakken.
  • Du skal være indstillet på at der også er fx mundtlige afleveringer, der skal afleveres via din computer.
  • Du kan maksimalt tilmelde dig tre fag ad gangen.